عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : سه شنبه 7 آذر 1391
بازدید : 1027
نویسنده : یـــاســر یـــوسـف پــناه

 در ابتدا تعريفي از انواع توربين ها و اصول كلي كار آنها ارائه مي دهيم.
توربين ها اصو لا بر اساس عامل ايجاد كننده كار تقسيم بندي مي گردند . اگر عامل فوق گاز باشد آن را بخاري اگر آب باشد آبي و چنانچه باد باشد توربين بادي گو يند. توجه داشته باشيم كه منظور از گاز گازناشي از احتراق است. لذا نوع سوخت دخيل در آن كه بر حسب مورد مي تواند گازوئيل مازول يا گاز باشد در اين تقسيم بندي ها اهميت ندارد. (اگر چه در كشور ما سوخت گاز سوخت غالب اين توربين هاست. )

هر توربين گاز v94.2 متشكل از دو محفظه احتراق است كه در طر فين توربين نصب هستند و سوخت گاز يا گازو ئيل پس از ورود به آن همراه با عملكرد سيستم جرقه مشتعل شده و با هوايي كه از سمت فيلتر هاي ورودي وارد كمپرسور شده و پس از انبساط از آن خارج مي شود وارد ناحيه محفظه احتراق شده محترق مي گردد و گازي با درجه حرارت 1050 در جه سانتيگراد تو ليد مي نمايد.

گاز مذكور وارد توربين گاز شده و سبب گردش توربين و در نتيجه محور ژنراتور ده و توليد برق مي كند.محصول خروجي از توربين گاز دوديست با درجه حرارت حدود 550 درجه سانتيگراد كه به عنوان تلفات حرارتي از طريق دودكش وارد جو مي شود و به ايت ترتيب توربين گاز در بهترين شرايط با بهره برداري حدود 33 درصد توليد انرژي مي كند. به بيان ديگر 67 درصد ديگر به عنوان تلفات حرارتي محسوب و فاقد كارايي مي باشد.

ايده سيكل تركيبي در واقع بازيافت مجدد از بخش 67 درصد ياد شده است. به اين ترتيب كه در بخشخروجي اگزوز هر توربين گاز با نصب دريچه هاي كنترل شونده گاز داغ فوق را به قسمت ديگ بخار هدايت تا آب موجود در آن به بخار سوپر هيت(بخار خيلي داغ و خشك) با درجه حرارت حدود 530 درجه سانتيگراد تبديل و به همراه بخار خروجي از بويلر دوم جهت استفاده در توربين بخار به كار گرفته شود.
به اين ترتيب در بخش ديگ بخار چون از مشعل و سوخت جهت گرمايش صرفه جويي مي شود راندمان در كل افزايش يافته و به رقمي معادل 55 در صد مي رسد. (نزديك به 25 درصد از 67 درصد تلفات فوق الذكر بازيافت و بدون نياز به سوخت اضافي تبديل به انرژي الكتريكي مي شود. )

اين بخار پس از انجام كار در توربين بخار افت درجه حرارت پيدا كرده و دماي آن به رقمي حدود 60 درجهسانتيگراد مي رسد و در اينجا به منظور استفاده مجدد از آن بخار فوق توسط سيستم خنك كن ( در نيرو گاه كرمان به كمك فنر هاي پرقدرت) سرد و تبديل به آب شده و جهت استفاده مجدد پس از انجام عمليات تصفيه بين راهي وارد تانك تغذيه مي گردد تا دوباره وارد ديگ بخار گشته و تبديل به بخار سوپر هيت شود.
اين چرخه را سيكل تركيبي گويند كه نيرو گاه كرمان يكي از نيرو گاه هاي فوق الذكر در سطح كشور محسوب مي شود.

آب مورد نياز اين نيرو گاه از طريق سه حلقه چاه حفر شده در دشت جو پار تامين و به كمك خط لوله به استخر آب خام نيرو گاه به ظرفيت 3000 متر مكعب وارد و ذخيره شده تا پس از انجام عمليات تصفيه مورد استفاده بويلر هاي نيرو گاه قرار گيرد.
ظرفيت آبدهي چاه هاي مذكور 80 ليتر در ثانيه است.



:: موضوعات مرتبط: (♥)سيكل تركيبي چيست؟(♥) , ,

تعداد صفحات : 1
صفحه قبل 1 صفحه بعد


چه میزان از این وبسایت راضی هستید؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان ------ و آدرس tomas-web.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 41
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1

RSS

Powered By
loxblog.Com